Dagen efter- nästan ännu bättre…
Hur gott är det inte att göra en lunchmacka med stekt röding från gårdagen middag!
Välj favoritknäckebrödet
Grunda gärna med majjo, remulad eller någon annan sås som du gillar
Stekt röding
Blandade grönsaker som finns hemma i kylen, avokado är supergott
En nypa salt och peppar
Gärna en skvätt citron
Den här rätten passar lika bra till fest som till vardag. Kombination av enkla snabblagade ingredienser gör att även Du som inte gillar att ägna någon längre tid åt matlagning kan bjuda på en riktigt lyxig middag. Oops, på köpet fick Du en supernyttig måltid, fullmatat med vitaminer, mineraler och nyttiga fiskfetter. Svårare än så här behöver det inte vara. Be happy! Det här behöver du: Rödingfiléer, räkna en filé per person. Om rödingen är fryst mår den såklart bäst av att tina långsamt i kylskåp. Men visst har det hänt att jag snabbtinat fisken i smyg, under rinnande kallt vatten när oväntade kära middagsgäster dykt upp. Färsk fin broccoliPotatisTorkade örterödRöd stenbitsromGräddfil/ tjock yoghurtMajonnäsGräslökCitron/ LimeValfri salladOlivoljaSalt och peppa Så här...
Lek med smakerna och låt den isländska rödingen möta svenska äpplen och vitkål, mango från Asien och smaksätt med kryddor från det thailändska köket. Hetta möter is! Det ska vara spännande och kul! Mat är livet! Det här behöver du för salladen: vitkålmangoäppleasiatisk fisksåslimevitlökråsockerfärsk chilicashewnöttertomater Så här gör du Strimla vitkålen i fina strimlor. Skär en mogen mango i fina bitar och riv ett äpple. Lägg allt i en skål och blanda. Gör en lag av en skvätt fisksås, en nypressad lime, ett par vitlöksklyftor, en nypa rårörsocker och chili efter smak. Rör ihop och häll lagen over grönsakerna. Lägg ner en näve rostade cashewnötter. Tillsätts ett par finstrimlade goda tomater och blanda försiktigt. Ställ åt sidan. Stek rödingen i...
Förgyll din vardag med lyxig röding som du serverar med en smarrig blomkålsmos. Lätt som plätt! Gott och nyttigt! Tveka inte, kör och njut! Rödingen Stek rödingen med skinnsidan ner i het panna tillsammans med tre msk smör och tre msk olivolja tills undersidan blir gyllenbrun. Ta av pannan från värmen. Vänd kanske fisken en snabbis. Varning, försiktig nu så att du inte steker fisken torr. När rödingen är lite ” glasig ” i mitten är den perfekt. Salta och vitpeppra från kvarn. Moset 4 portioner Ingredienser:ca 1 kg blomkål1 buljongtärning1 dl vispgrädde1 dl riven västerbottenost (minst, gärna mer)klick smör1 tsk salt1 krm malen vitpeppar Så här gör du Dela blomkålen i bitar och koka i vatten plus buljongtärning. Häll...
Röding är ju perfekt bjudmat på sommaren och går supersnabbt på grillen. Smaken funkar toppenbra ihop med försommarens skira primörer. Lägg lite tid på att förbereda en eller flera hemgjorda kalla såser, så kommer du att servera en måltid som gästerna sent kommer att glömma! Smaklig spis! Beräkna en rödingfilé per person. Ta ut filéerna ur kylen en timme innan och låt dem bli rumstempererade. Lägg rödingfiléerna med skinnsidan nedåt på gallret. Salta och peppra från kvarn. Grilla fisken tills fiskköttet börjar ljusna i kanterna, det tar ca fem minuter. Rödingen får gärna vara röd i mitten när du tar den från grillen. Servera sedan rödingen med lättkokt sparris, färsk potatis och någon av våra goda kalla såser. Eller alla...