Röding med vitkålssallad, thaistyle


Lek med smakerna och låt den isländska rödingen möta svenska äpplen och vitkål, mango från Asien och smaksätt med kryddor från det thailändska köket. Hetta möter is!  Det ska vara spännande och kul!
Mat är livet!

Det här behöver du för salladen:

vitkål
mango
äpple
asiatisk fisksås
lime
vitlök
råsocker
färsk chili
cashewnötter
tomater

Så här gör du

  1. Strimla vitkålen i fina strimlor.
  2. Skär en mogen mango i fina bitar och riv ett äpple.
  3. Lägg allt i en skål och blanda.
  4. Gör en lag av en skvätt fisksås, en nypressad lime, ett par vitlöksklyftor, en nypa rårörsocker och chili efter smak.
  5. Rör ihop och häll lagen over grönsakerna.
  6. Lägg ner en näve rostade cashewnötter.
  7. Tillsätts ett par finstrimlade goda tomater och blanda försiktigt. Ställ åt sidan.
  8. Stek rödingen i en het panna med smör. Ta bort pannan från plattan när den fortfarande är lite röd i mitten.
  9. Servera med jasminris och några hela cashewnötter