Visste du att: Många fiskrecept visar på tok för höga temperaturer, vilket gör att fisken blir alldeles för torr och dessutom tappar den både smak och konsistens. Att tillaga fisk perfekt är inte svårt, men det är lätt att det blir fel. Du som köpt vår fina lax från Färöarna, prova gärna att torrimma laxen innan tillagning för att ytterligare förhöja den goda smaken. Blanda salt och socker 90/10 och strö lätt runt hela laxbiten. Ställ fisken i kylskåp och låt dra i 60 - 90 minuter. Torka av fisken med papper eller handduk före tillagning. Torrimma passar mycket bra för både fjällröding och lax. Tillagning i ugn Sänk temperaturen i ugnen. Sikta på 80–100 °C,aldrig 200 °C (med undantag för...
Det här receptet är en av våra stamkunders absoluta favorit-torsk-recept.Den lite otippade blandningen med vit choklad i såsen funkar faktiskt riktigt fint ihop med torsken.Utmana dig själv och prova något nytt! Kanske blir det familjens nya favorit? Det här behöver du för 4 personer:Isländsk torskrygg 600- 800gr, färsk fänkål, färsk grönkål, charlottenlök, kycklingfond, 2 dl torrt vitt vin, färsk citron, 2 dl vispgrädde, 50 gr vit choklad, smör, potatis,rapsolja, socker, salt och cayenne/chilipeppar. Så här gör du 1. Skär fisken i fyra bitar och gnid in dem med salt och socker. Låt stå i rumstemperatur ca 15 min. 2. Ansa och strimla fänkålen. Såsen 3. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör tills den mjuknat. Tillsätt vin och fond och låt koka...
Man vill ju inte seg och trött efter lunchen utan pigg och stark och det ska var gott att äta också!Här kommer ett snabblagat kraftrecept på kolja som ger dig energi som räcker ända fram till middagen. Stek fisken i smör på ganska hög värme i början, sett ner temperaturen när fiske när genomstekt ta bort de direkt… den får bara inte bli torr. Salladen och yoghurten fixar du innan du börjar steka. Klart att äta! Njut nu!
Det här behöver du:
isländsk koljatomaterfärsk lökkaprisoliverolivoljabalsamvinägersaltpepparcitronblandad sallad att bottna med
Sås
Naturell yoghurtMajjoCitronHonungSalt PepparLite klippt gräslök om det finns
Med färska och bra råvaror kommer man långt! Vår kolja är hållbart fiskad på lina utanför Island. Kolja är en släkting till torsken och har en fin nötaktig smak. Passar utmärkt att panera och servera tillsammans Med en hemgjord remouldssås och ungstekt potatis… när du ändå har ugnen på, släng in några morötter eller någon härlig beta och låt tillagas ihop med potäterna! Älskingsrätt för hela famljen! Det här behöver du för fyra personer: 500gr potatis( vi använde mandelpotatis) 500gr isländsk koljafile200gr rödbetor1dl kapris1,5 dl stekolja1 ägggulamjöl + rasp eller pankosalt och vitpeppar Sås2-3dl grädfil0,5dl dill1 st citron, skal och saft1tsk salt och lite vitpeppar Så här gör du 1.Skala och skär rödbetorna. Lägg i ugnsform med olivolja....
Friterad fisk tycker de flesta i familjen är riktigt mumsigt. Friterar du dina marulkskinder blir det en extra lyxig och god rätt. Servera med en matig sallad och en god aioli eller varför inte en hemgjord remouladsås efter Mannerströms recept. Förbered sallad och sås innan du börjar fritera kinderna. Friterad fisk vill man äta direkt. Voila! Maten är färdig! Det här behöver du till friteringen mjöl ( ta gärna zerozero mjöl) ägg Panko neutral olja salt och peppar Gör så här Marulkskinderna kan vara lite olika stora, dela de största så alla blir ungefär lika stora. Panera kinderna i mjöl, därefter i ägg och sist panko. Hetta upp oljan till 170°-180° i en fritös eller kastrull. Fritera fisken tills den...