Ingela och Maria


Vi som driver Isfisk heter Ingela Bjurenborg och Maria Skagemark.
Bägge två är vi besatta av god mat och tycker att hög kvalitet på alla råvaror ska vara en självklarhet. Vi har specialiserat oss på att importera nyfångad fisk (aldrig fryst) från Island och lax från Färöarna, för att det är så himla svårt att hitta fisk av hög kvalitet i Stockholm som är färsk på riktigt. Fisk skall ätas färsk för det är då den smakar som allra bäst.

Vår affärsidé bygger på att leverera riktigt färsk fisk av hög kvalitet direkt utan några mellanhänder till hushållen i Stockholm. Det betyder att fisken ni får levererad av oss är fiskad eller skördad bara några dagar innan vi levererar ut den till er. Varje vecka erbjuder och levererar vi fisk, som ni förbeställt i vår webshop, direkt hem till er dörr, eller om ni hellre vill, hämta själv från något av våra utlämningsställen.
Under årens lopp har vi båda två under perioder arbetat på Island och då i fulla drag njutit av Islands fantastisk goda och framförallt färska fisk. Vi lärde oss snart att hos de isländska fiskhandlarna säljs bara färsk fisk av bästa kvalitet. Naturligt ställde vi oss frågan, varför går det inte hitta lika bra fisk hemma i Stockholm? Det måste ju finnas massor av stockholmare som vill äta nyfångad fisk till vardags utan att behöva fundera över om fisken är färsk och hållbart fiskad. Så föddes då vår företagsidé om att leverera färsk fisk direkt till hushållen i Stockholmsområdet.

All vår fisk kommer från Islands kalla och rena vatten, undantaget är vår lax som vi köper från ett familjeföretag, HiddenFjord, på Färöarna.  Läs mer om vår lax här. Vi tror nämligen att Ni precis som vi, vill äta nyfångad och god fisk, fiskad eller odlad enligt alla gällande miljökrav för hållbart fiske. Isfisk är sedan flera år certifierade både med MSC och ASC.
Många rynkar på näsan när man talar om fisk och kommer ihåg lukten av överkokt fisk i skolbespisningen på tisdagar då det var fiskdag. För att vända trenden så kör vi vårt alldeles eget lilla missions tåg för att få fler familjer att äta fisk oftare och att få människor att våga prova nya fisksorter och laga fisk efter nya recept.
Fisk är ju egentligen väldigt enkelt att laga och framförallt så går det snabbt. Äkta snabbmat. Och glöm inte att fisk är supernyttig mat, om den kommer från rena vatten förstås, den är full av goda fetter och proteiner men ändå väldigt mager. Vi är nog många som skulle må bra av att äta fisk både två och tre dagar i veckan. För fisk är ju fantastiskt gott och dessutom blir du ju klokare. Så följ med oss på vår fiskeresa, ta med hela familjen in till köket och låt oss tillsammans utforska nya sköna fiskrecept med fisk från hållbara och kontrollerade fiskevatten.