Förgyll din vardag med lyxig röding som du serverar med en smarrig blomkålsmos.
Lätt som plätt! Gott och nyttigt!
Tveka inte, kör och njut!
Rödingen
Stek rödingen med skinnsidan ner i het panna tillsammans med tre msk smör och tre msk olivolja tills undersidan blir gyllenbrun. Ta av pannan från värmen. Vänd kanske fisken en snabbis. Varning, försiktig nu så att du inte steker fisken torr. När rödingen är lite ” glasig ” i mitten är den perfekt. Salta och vitpeppra från kvarn.
Moset
4 portioner
Ingredienser:
ca 1 kg blomkål
1 buljongtärning
1 dl vispgrädde
1 dl riven västerbottenost (minst, gärna mer)
klick smör
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
Så här gör du
- Dela blomkålen i bitar och koka i vatten plus buljongtärning. Häll av vattnet.
- Tillsätt grädde, smör, salt, peppar och riven västerbottenost.
- Mixa med en stavmixer.