Recept — marulk RSS



Friterade marulkskinder

Friterad fisk tycker de flesta i familjen är riktigt mumsigt. Friterar du dina marulkskinder blir det en extra lyxig och god rätt. Servera med en matig sallad och en god aioli eller varför inte en hemgjord remouladsås efter Mannerströms recept. Förbered sallad och sås innan du börjar fritera kinderna. Friterad fisk vill man äta direkt. Voila! Maten är färdig! Det här behöver du till friteringen mjöl ( ta gärna zerozero mjöl) ägg Panko neutral olja salt och peppar Gör så här Marulkskinderna kan vara lite olika stora, dela de största så alla blir ungefär lika stora. Panera kinderna i mjöl, därefter i ägg och sist panko. Hetta upp oljan till 170°-180° i en fritös eller kastrull. Fritera fisken tills den...

Fortsätt läsa



Chilikinder

 Kind av marulk är en härlig delikatess och tänk vad bra det är att ta tillvara på det fina köttet som sitter i marulkens kinder. Marulk är ju en fisk med ett väldans stort huvud. Nedan presenterar vi ett mycket gott recept som passar er som gillar de asiatiska smakerna som koriander, vitlök, chili och lime! Servera med ris, sallad och en smarrig aioli! I´m in heaven ! Det här behöver du 1 msk solrosolja300gr isländska marulkskinder1 msk majsmjöl1-2 tsk chiliflingor1 lime1 msk soya1-2 msk fisksås1 tsk socker (gärna råsocker) 1 stor kruka Koriander3 vitlöksklyftor( hela sockerärter) Gör så här Dela marulkskinder (om de är stora) till lagom portionsbitar. Rulla dem i ett tunt lager med majsmöl. Stek kinderna i...

Fortsätt läsa



Smak av Afrika

I den här härliga rätten tillagas alla ingredienser tillsammans i portionspaket av aluminiumfolie i ugnen. Smakrika kryddor från Nordafrika ger fiskrätten en spännande och karakteristisk smak av exotiska länder. Trots många ingredienser är rätten faktiskt enkel att göra och också lätt att förbereda innan gästerna kommer. Resultatet är mödan värt. Grymt gott! Servera gärna med ett mustigt rött vin. Marulkspaket 250g Couscous 2 tsk mald Spiskummin1 tsk Kummin6 Salladslökar, tunt skivade2 saltade konserverade Citroner2 tsk hackad färsk Koriander18 Körsbärstomater1.2kg Isländsk Marulk filé6 msk Olivolja1 tsk Saffran trådar2 små Fänkålslökar, skurna i halvor, kärna bort, skivad i 5 mm skivorSalt och nymalen Svartpeppar  Gör så här Skär den isländska marulken i 1 cm tjocka skivor. ( cirka 2-3 fina munk medaljonger...

Fortsätt läsa



Grillad Marulk med Chimichurri

Kommer det gäster som inte är så förtjusta i fisk kan jag lova att helgrillad marulk kommer gillas även av de mest inbitna köttälskarna. Lägg även massor av kärlek på tillbehören och du kommer garanterat bjuda på en gastronomisk fullträff! High five! Gör så här Dra av skinnet.
 Skär bort spröten med brosket. 
Rimma fisken någon timme. 
Drygt 1/2dl salt för varje liter iskallt vatten.
 Grill/ugn på låg temp, inte mer än 120grader, stek till ca 46grader. Använd stektermometer. 
Vänd fisken i het panna någon minut eller lägg på het grill för snygg yta. Häll chimichurrin över fisken; olivolja, salt, peppar, färsk vitlök, persilja, koriander, citron eller lime, asiatisk fisksås chili efter smak.
Vira in i folie.Låt ligga ett tag och...

Fortsätt läsa