Grillad Marulk med Chimichurri


Recept Grillad Marulk med Chimichurri

Kommer det gäster som inte är så förtjusta i fisk kan jag lova att helgrillad marulk kommer gillas även av de mest inbitna köttälskarna.
Lägg även massor av kärlek på tillbehören och du kommer garanterat bjuda på en gastronomisk fullträff!
High five!

Gör så här

  1. Dra av skinnet.

  2. Skär bort spröten med brosket.
  3. 
Rimma fisken någon timme.
  4. 
Drygt 1/2dl salt för varje liter iskallt vatten.

  5. Grill/ugn på låg temp, inte mer än 120grader, stek till ca 46grader. Använd stektermometer.
  6. 
Vänd fisken i het panna någon minut eller lägg på het grill för snygg yta.
  7. Häll chimichurrin över fisken; olivolja, salt, peppar, färsk vitlök, persilja, koriander, citron eller lime, asiatisk fisksås chili efter smak.
Vira in i folie.Låt ligga ett tag och dra.

 

Förslag på tillbehör;
Chiliaioli (Havs är godast tycker vi)
Blandsallad med t.ex melon och granatäpple
Vitlöksbröd (blanda smör, majo, ost och vitlök)
Potatisklyftor