Friterad fisk tycker de flesta i familjen är riktigt mumsigt. Friterar du dina marulkskinder blir det en extra lyxig och god rätt. Servera med en matig sallad och en god aioli eller varför inte en hemgjord remouladsås efter Mannerströms recept. Förbered sallad och sås innan du börjar fritera kinderna. Friterad fisk vill man äta direkt.
Voila! Maten är färdig!
Det här behöver du till friteringen
mjöl ( ta gärna zerozero mjöl)
ägg
Panko
neutral olja
salt och peppar
Gör så här
Marulkskinderna kan vara lite olika stora, dela de största så alla blir ungefär lika stora.
Panera kinderna i mjöl, därefter i ägg och sist panko.
Hetta upp oljan till 170°-180° i en fritös eller kastrull.
Fritera fisken tills den fått fin färg och frasig yta.
Tag upp fisken med hålslev och låt den rinna av på papper.
Mannerströms remouladsås
1 1/2-2dl blandade pickles
1/2 gul lök
1/2 äpple
olja till stekning
1-2 tsk curry
1 dl majonäs
1 dl gräddfil
1 tsk koncentrerad äppeljuice
pressad citronsaft
salt och peppar
Häll av ev. lag från picklesen. Skala löken. Hacka pickles, äpple och lök grovt. Fräs i lite olja tillsammans med curry. Låt svalna. Blanda med majonnäs, gräddfil och äppeljuice. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.