Chilikinder


 Kind av marulk är en härlig delikatess och tänk vad bra det är att ta tillvara på det fina köttet som sitter i marulkens kinder. Marulk är ju en fisk med ett väldans stort huvud. Nedan presenterar vi ett mycket gott recept som passar er som gillar de asiatiska smakerna som koriander, vitlök, chili och lime! Servera med ris, sallad och en smarrig aioli!

I´m in heaven !

Det här behöver du

1 msk solrosolja
300gr isländska marulkskinder
1 msk majsmjöl
1-2 tsk chiliflingor
1 lime
1 msk soya
1-2 msk fisksås
1 tsk socker (gärna råsocker)
1 stor kruka Koriander
3 vitlöksklyftor
( hela sockerärter)

Gör så här

  1. Dela marulkskinder (om de är stora) till lagom portionsbitar. Rulla dem i ett tunt lager med majsmöl. Stek kinderna i den heta oljan tills de har fått lite färg. Ta upp och låt droppa på smörpapper.
  2. Hacka vitlök och koriander.
  3. Stek vitlöken och koriander utan att den bränns. Tillsätt chiliflingorna, pressa i lite limesaft och lägg i resten av ingredienserna (+ sockerbönorna om man vill ha). Rör om.
  4. Tills sist, lägg ner marulkskinderna i pannan, rör försiktigt om. Lägg upp på ett fat, garnera med färsk koriander. Servera direkt!