Recept — Hummer RSS



Afis humar

Jag önskar att alla kunde få grillad humar minst en gång varje sommar (isländska havskräftsstjärtar) Så fort man känner sig lite deppig när vintern känns som tyngst tänker man på den där ljumna sommarkvällen då man åt havets kanske läckraste frukt. Vår farfar Arni gör sin grillade humar så här Klipp stjärtarna med ett snitt över ryggen så att de blir lätta att skala. Kryddorna kommer också bättre in i köttet. Rada upp stjärtarna på en folieform för grillning. (Nästan oumbärligt när man grillar fisk) Värm upp olivolja nypressad vitlök och en chili efter smak. Låt svalna lite. Häll oljan över stjärtarna. Salta en nypa. Låt stå några timmar. Grilla på het grill tills de fått färg. Vänd. Ta av...

Fortsätt läsa



Humar i panna

Riktigt bra råvaror behöver inte så mycket kryddor och tillbehör. En av våra lyxigaste produkter är kejsarhummerstjärtar från Island. Snabbt tillagade i panna serverar vi dem med ett levainbröd till som funkar toppen att fånga upp det sista av den goda såsen med. En fräsch grönsallad är ju gott till.Jag säger bara woow! Så här gör du Klipp den isländska hummern med ett snitt över ryggen. Fräs några vitlöksklyftor i olivolja. Lägg ner hummern och fräs den någon minut. Fyll på med en skvätt grädde och vitt vin. Salta och peppra efter smak. Tillsätt en nypa chili om du vill. Lägg ner några körsbärstomater och lite färska örter. Ät och njut!!!  

Fortsätt läsa



Humarlunch

När du känner dig lite deppig och behöver något extra lyxigt att trösta dig med och du råkar ha kejsarhummerstjärtar i frysen. Den här rätten kommer garanterat att få dig på toppenhumör! Ge dippsåsen lite extra kärlek och strössla rikligt favoritörterna över tallriken!  Bjud in någon du gillar! Delad glädje är dubbel glädje! Det här behöver du: Isländska kejsarhummerstjärtarOlivoljaVitlökFärsk IngefäraChiliSaltBlandad favoritsalladgärna Korianderen godaste Chilimajjon du kan hittaYoghurtCitronFavoritbröd Så här gör du Klipp upp hummern med två klipp på undersidan så att den mjuka delen av skalet går att ta bort. Hacka vitlök och ingefära, fräs i rikligt med olivolja. Salt och chili efter smak. Ta av värmen, låt stå en stund och dra. Häll olivoljeblandningen över hummerstjärtarna öppna köttsida. Låt...

Fortsätt läsa