Humarlunch


Humarlunch

När du känner dig lite deppig och behöver något extra lyxigt att trösta dig med och du råkar ha kejsarhummerstjärtar i frysen. Den här rätten kommer garanterat att få dig på toppenhumör!
Ge dippsåsen lite extra kärlek och strössla rikligt favoritörterna över tallriken!  
Bjud in någon du gillar! Delad glädje är dubbel glädje!

Det här behöver du:

Isländska kejsarhummerstjärtar
Olivolja
Vitlök
Färsk Ingefära
Chili
Salt
Blandad favoritsallad
gärna Koriander
en godaste Chilimajjon du kan hitta
Yoghurt
Citron
Favoritbröd

Så här gör du

  1. Klipp upp hummern med två klipp på undersidan så att den mjuka delen av skalet går att ta bort.
  2. Hacka vitlök och ingefära, fräs i rikligt med olivolja. Salt och chili efter smak. Ta av värmen, låt stå en stund och dra.
  3. Häll olivoljeblandningen över hummerstjärtarna öppna köttsida. Låt marinera en stund. Grilla med ryggen ner. Hummern är färdig när köttet vitnat.
  4. Blanda din favvo-chilli-aioli med lite yoghurt och citron för en mild smak.

Ät och njut!