Afis humar


Jag önskar att alla kunde få grillad humar minst en gång varje sommar (isländska havskräftsstjärtar) Så fort man känner sig lite deppig när vintern känns som tyngst tänker man på den där ljumna sommarkvällen då man åt havets kanske läckraste frukt.

Vår farfar Arni gör sin grillade humar så här

  1. Klipp stjärtarna med ett snitt över ryggen så att de blir lätta att skala. Kryddorna kommer också bättre in i köttet.
  2. Rada upp stjärtarna på en folieform för grillning. (Nästan oumbärligt när man grillar fisk)
  3. Värm upp olivolja nypressad vitlök och en chili efter smak. Låt svalna lite.
  4. Häll oljan över stjärtarna. Salta en nypa. Låt stå några timmar.
  5. Grilla på het grill tills de fått färg. Vänd.
  6. Ta av från grillen precis när stjärtarna börjat ”fasta” på sig. Låt stå under folie en stund.

Servera med ett gott bröd sallad och sås.