Recept — havskatt RSS



Havskattspett med salsa

 Vi improviserade i köket med färsk isländsk havskattfilé, färsk pasta, färska tomater och örter från trädgårdslandet, ekologisk citron och sist men inte minst en härlig bit pecorino från Sicilien. Fisken och grönsakerna fick gå på grillen. Resultatet blev en magiskt god lunch som sköljdes ned med nypressad vattenmelon och myntajuice. Åh, härliga sommar! Det här behöver du för 4 personer: 800 gr färsk havskattfilé100gr pecorino eller parmesan3 citroner (eko)5 färsklökar1 paprika1 kg mogna tomater1 dl svarta oliver med kärna1 vitlöksklyfta (gärna färsk)färska örter (vi använde persilja och koriander)balsamvinägerolivolja4 grillspett Gör så här 1. Dela havskattfilén i lagom stora bitar att trä på grillspetten. Lägg dem i en skål. Pressa 2 citroner, blanda med två matskedar olivolja, 1 hackad vitlök, salt...

Fortsätt läsa



Grillad havskatt

Havskatten från Island är en perfekt grillfisk då den har ett mycket fast kött. Gör spett eller lägg den direkt på grillgallret. Lägg gärna fisken i en marinad av citron och lite olivolja någon halvtimma innan grillning. Salta och peppra vid grillen. Här nedan kommer förslag på en smarrig sås som passar med den grillade fisken och grönsakerna. 0,5 dl majonnäs1,5 dl Turkisk Youghurtsaften ur ca 1/2 citron1 msk flytande honungRikligt med finskuren dill eller någon annan trevlig ört som finns till handsSalt och vitpeppar Blanda samtliga ingredienser väl, spara ett par dillkvistar till garnering.Låt stå och dra ett par timmar i kylskåp före servering.  

Fortsätt läsa



Friterad Havsskatt

Havskatt har ett ganska skräckinjagande utseende men oj så läcker den är att fritera. Du behöver absolut ingen avancerad fritös för att laga den här goda rätten. Det går utmärkt att värma naturell olja i en vanlig rostfri kastrull. Perfekt rätt att servera till ett gäng ungdomar som är lite rädda för fisk. Alla kommer att gilla! Använd gärna zerozero mjöl för perfekt panering. Dressed for Success!  mjöl äggisländsk rasp eller pankooljasalt och peppar Gör så här Skär havskattfiléerna i lagoma stora bitar. Panera fisken i mjöl, därefter i ägg och sist rasp. Hetta upp oljan till 170°-180° i fritös eller kastrull. Fritera fisken tills den fått fin färg och frasig yta. Tag upp fisken med hålslev och låt den...

Fortsätt läsa