Havskatt har ett ganska skräckinjagande utseende men oj så läcker den är att fritera.
Du behöver absolut ingen avancerad fritös för att laga den här goda rätten. Det går utmärkt att värma naturell olja i en vanlig rostfri kastrull. Perfekt rätt att servera till ett gäng ungdomar som är lite rädda för fisk. Alla kommer att gilla! Använd gärna zerozero mjöl för perfekt panering.
Dressed for Success!
mjöl
ägg
isländsk rasp eller panko
olja
salt och peppar
Gör så här
- Skär havskattfiléerna i lagoma stora bitar.
- Panera fisken i mjöl, därefter i ägg och sist rasp.
- Hetta upp oljan till 170°-180° i fritös eller kastrull.
- Fritera fisken tills den fått fin färg och frasig yta.
- Tag upp fisken med hålslev och låt den rinna av på papper.
Mennerströms remouladsås
1 1/2-2dl blandade pickles
1/2 gul lök
1/2 äpple
olja till stekning
1-2 tsk curry
1 dl majonäs
1 dl gräddfil
1 tsk koncentrerad äppeljuice
pressad citronsaft
salt och peppar
Gör så här
Häll av ev. lag från piclesen. Skala löken. Hacka pickles, äpple och lök grovt. Fräs i lite olja tillsammans med curry. Låt svalna. Blanda med majonäs, gräddfil och äppeljuice. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.