Recept — gravad röding RSS



Hovmästarsås

Vi har använt såsmästaren Leif Mannerströms legendariska recept för Hovmästarsås för att endast det bästa är gott nog till vår syndigt goda isländska gravade röding.  Gör så här Blanda ingredienserna nedan 2 msk svensk senap1 msk mörk fransk senap3 msk socker0.5 st citron, saften1 msk rödvinsvinäger1 msk soyanågra stänk worchestersås0.5 tsk vitpeppar 1 msk vatten1.5 dl raps- eller majsolja1 knippe dill

Fortsätt läsa



Quinoamosaik med Gravad Röding

Inspirerade av medelhavsköket lagade vi till den här rätten. Nektarinerna och päronen bidrar med både en skön, syrlig sötma och tuggmotstånd och passar smakmässigt fint ihop med vår gravade glaciärröding från Island. Har du inte pinjenötter hemma så går det lika bra med valnöt, pumpafrö eller solrosfrö!  Bra lunchrätt om man blir många kring bordet! Det är kul att laga mat tillsammans! Det här behöver du: Röd QuinoaChevreost1 färsk Persika1 färskt PäronBasilikaHonungPinjenötterGravad röding från Island Så här gör du Koka Quinoan enligt anvisningarna på paketet. Skär päron och persika i snygga bitar. Skär upp en bit chevre i lagom stora bitar. Ringla honung över och låt dra en stund. Rosta pinjenötterna i stekpanna tills de fått lite färg. Skiva den...

Fortsätt läsa