Quinoamosaik med Gravad Röding


Recept Quinoamosaik med Gravad Röding

Inspirerade av medelhavsköket lagade vi till den här rätten. Nektarinerna och päronen bidrar med både en skön, syrlig sötma och tuggmotstånd och passar smakmässigt fint ihop med vår gravade glaciärröding från Island. Har du inte pinjenötter hemma så går det lika bra med valnöt, pumpafrö eller solrosfrö!  Bra lunchrätt om man blir många kring bordet! Det är kul att laga mat tillsammans!

Det här behöver du:

Röd Quinoa
Chevreost
1 färsk Persika
1 färskt Päron
Basilika
Honung
Pinjenötter
Gravad röding från Island

Så här gör du

  1. Koka Quinoan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skär päron och persika i snygga bitar.
  3. Skär upp en bit chevre i lagom stora bitar.
  4. Ringla honung över och låt dra en stund.
  5. Rosta pinjenötterna i stekpanna tills de fått lite färg.
  6. Skiva den gravade rödingen i tunna skivor.
  7. Blanda alla ingredienser i en stor skål utom den gravade rödingen.
  8. Lägg upp på serveringsfat, blanda försiktigt ner de gravade rödingskivorna, dekorera med basilikablad och droppa din favorit olivolja.