Panerad kolja


 

 

Med färska och bra råvaror kommer man långt! Vår kolja är hållbart fiskad på lina utanför Island.

Kolja är en släkting till torsken och har en fin nötaktig smak. Passar utmärkt att panera och servera tillsammans
Med en hemgjord remouldssås och ungstekt potatis… när du ändå har ugnen på, släng in några morötter eller någon härlig beta och låt tillagas ihop med potäterna!
Älskingsrätt för hela famljen!

Det här behöver du för fyra personer:


500gr potatis( vi använde mandelpotatis)
500gr isländsk koljafile
200gr rödbetor
1dl kapris
1,5 dl stekolja
1 ägggula
mjöl + rasp eller panko
salt och vitpeppar
Sås
2-3dl grädfil
0,5dl dill
1 st citron, skal och saft
1tsk salt och lite vitpeppar


Så här gör du


1.Skala och skär rödbetorna. Lägg i ugnsform med olivolja. Salta. Sätt in i ugnen på ca 175- 200 grader. Tar cirka 20 minuter.
2.Sätt på potatisen.
3.Förbered såsen. Blanda gräddfil, 2 matsked majonäs, en liten klick dijon, dill, citronskal samt saften från den. Salta. Vi hade lite finhackad purjo i också.
4.Dela koljafilen i fyra bitar. Panera med mjöl, ägg och rasp/ströbröd.
Stek fileérna i smör och lite olja (för extra frasig yta) på medelvärme.
5.Servera med en citronskiva, dillkvist och strö kapris över.