Torsksallad med fänkol, ägg och senapsdressing
Passa på och laga lite extra när du gör torsk nästa gång så har du till smarrig lunchsallad dagen efter. Lätt och kul att göra och jättegod, passar också utmärkt att servera som förrätt. Det här räcker till fyra personer:200-300 kall kokt, stekt eller ugnsbakad torsk från Island4 hårdkokta ägg600- 800 gr kall kokt färskpotatis200 gr sockerärtor1 fänkål Senaps- och dilldressing 1 schalottenlökNågra kvistar dill1 msk fransk senap, grovkornig1 dl olivoljaNågra stänk rödvinsvinägerSalt & peppar Så här gör du Skala äggen Skala schalottenlöken. Finhacka tillsammans med dillen och blanda med senap. Vispa i olivoljan. Smaksätt med salt, peppar eventuellt lite rödvinsvinäger. Dela potatis, ägg och torsk i mindre bitar. Dela sockerärtorna. Hyvla eller skär fänkålen så tunt det går. Lägg...