Torsksallad med fänkol, ägg och senapsdressing


Torsksallad med fänkol, ägg och senapsdressing

Passa på och laga lite extra när du gör torsk nästa gång så har du till smarrig lunchsallad dagen efter. Lätt och kul att göra och jättegod, passar också utmärkt att servera som förrätt.

Det här räcker till fyra personer:
200-300 kall kokt, stekt eller ugnsbakad torsk från Island
4 hårdkokta ägg
600- 800 gr kall kokt färskpotatis
200 gr sockerärtor
1 fänkål

Senaps- och dilldressing

1 schalottenlök
Några kvistar dill
1 msk fransk senap, grovkornig
1 dl olivolja
Några stänk rödvinsvinäger
Salt & peppar

Så här gör du

  1. Skala äggen 
  2. Skala schalottenlöken. Finhacka tillsammans med dillen och blanda med senap. Vispa i olivoljan. Smaksätt med salt, peppar eventuellt lite rödvinsvinäger.
  3. Dela potatis, ägg och torsk i mindre bitar. Dela sockerärtorna.
  4. Hyvla eller skär fänkålen så tunt det går.
  5. Lägg upp torsk, potatis, fänkål, sockerärtor och ägg på tallrikar alternativt ett serveringsfat. Ringla över dressingen, servera och njut.