Recept — lax RSS



Tips: Så tillagar du din Lax

Visste du att: Många fiskrecept visar på tok för höga temperaturer, vilket gör att fisken blir alldeles för torr och dessutom tappar den både smak och konsistens. Att tillaga fisk perfekt är inte svårt, men det är lätt att det blir fel.  Du som köpt vår fina lax från Färöarna, prova gärna att torrimma laxen innan tillagning för att ytterligare förhöja den goda smaken. Blanda salt och socker 90/10 och strö lätt runt hela laxbiten. Ställ fisken i kylskåp och låt dra i 60 - 90 minuter. Torka av fisken med papper eller handduk före tillagning. Torrimma passar mycket bra för både fjällröding och lax.   Tillagning i ugn Sänk temperaturen i ugnen. Sikta på 80–100 °C,aldrig 200 °C (med undantag för...

Fortsätt läsa



Gingravad lax

Vi letade länge efter en lax som vi kunde stå för. Vi hittade vad vi sökte hos familjeföretaget Hiddenfjord på Färöarna. Här ligger focus på helt antibiotikafritt och stressfri uppväxt och lika viktigt, en stressfri slakt...en stressad lax är inte god att äta… Vår lax behöver du inte frysa innan du äter den rå eller gravar den. Det finns en massa recept på gravning, här kör vi med enbär och gin. Ginet ger ett fint sting till den lite feta laxen.Pröva själv! Gingravad lax, odlad utan antibiotika, Färöarna. För 6 port Drygt 1 kg färsk antibiotikafri lax från Hiddenfjord1/2 dl salt1/2 dl strösocker1 tsk grovstött vitpeppar1/2 msk finstötta enbärCa 2 msk gin Gör så här Bena ut laxen till 2...

Fortsätt läsa