Recept — kolja RSS



Kolja snabblunch

Man vill ju inte seg och trött efter lunchen utan pigg och stark och det ska var gott att äta också!Här kommer ett snabblagat kraftrecept på kolja som ger dig energi som räcker ända fram till middagen. Stek fisken i smör på ganska hög värme i början, sett ner temperaturen när fiske när genomstekt ta bort de direkt… den får bara inte bli torr. Salladen och yoghurten fixar du innan du börjar steka. Klart att äta! Njut nu! Det här behöver du: isländsk koljatomaterfärsk lökkaprisoliverolivoljabalsamvinägersaltpepparcitronblandad sallad att bottna med Sås Naturell yoghurtMajjoCitronHonungSalt PepparLite klippt gräslök om det finns  

Fortsätt läsa



Panerad kolja

    Med färska och bra råvaror kommer man långt! Vår kolja är hållbart fiskad på lina utanför Island. Kolja är en släkting till torsken och har en fin nötaktig smak. Passar utmärkt att panera och servera tillsammans Med en hemgjord remouldssås och ungstekt potatis… när du ändå har ugnen på, släng in några morötter eller någon härlig beta och låt tillagas ihop med potäterna! Älskingsrätt för hela famljen! Det här behöver du för fyra personer: 500gr potatis( vi använde mandelpotatis) 500gr isländsk koljafile200gr rödbetor1dl kapris1,5 dl stekolja1 ägggulamjöl + rasp eller pankosalt och vitpeppar Sås2-3dl grädfil0,5dl dill1 st citron, skal och saft1tsk salt och lite vitpeppar Så här gör du 1.Skala och skär rödbetorna. Lägg i ugnsform med olivolja....

Fortsätt läsa