Torsksoppa med räkor och dill


En värmande soppa är ju gott och passar toppen ruggiga dagar när du ska servera mat till många och kanske vill förbereda dagen innan. Viktigt och avgörande är då att du tillsätter fisken och räkorna samt creme fraichen bara en stund innan servering. Torsken ska bara precis bli ändra färg till vit och räkorna kan du gärna lägga i direkt när du lagt upp den varma sopan på tallriken.
Jag säger bara; mums och mums!

4-6 personer

400-500 gr isländsk färsk torsk
1/2 kilo oskalade räkor
1 stor lök
2 st vitlöksklyftor
500 gr krossade tomater
3 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
4 dl vatten
1 tsk curry
2 msk créme fraiche
ett knippe färsk dill
färsk chili
klick smör

Så här gör du

  1. Smält smöret och fräs grovt hackad lök, vitlök och curry
  2. Rör i tomatpurré.
  3. Tillsätt krossade tomater, vatten ,vin och låt det koka upp.
  4. Lägg försiktigt ner lagom stora bitar torsk och låt det sjuda på svag värme i någon minut.
  5. Lägg i crème fraîche, räkor, dill och smaka av med chili och salt.
  6. Låt soppan stå några minuter innan servering.