Här presenterar vi ännu en torskklassiker som alla som växte upp på 60- och 70–talet kommer väl ihåg och många hade som favoriträtt. Väl värd att lagas i igen och som lätt konkurrerar ut många av dagens moderna fiskrätter.
Det var kanske bättre förr?
Det här behöver du:
Torskrygg
4 msk smör
2 dl fiskbuljong
2 dl kaffegrädde
Salt och vitpeppar
2 st hårdkokta ägg
3 msk hackad persilja
Så här gör du
- Lägg isländska torskryggen i en ugnsform, salta och peppra och klicka lite smör på fisken.
- Sätt in i ugnen på 125 grader till temperaturen kommit upp i 52 grader.
- Ta ut fisken och låt den vila några minuter, då tempen stiger med några grader.
Äggsåsen
- Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjöl och låt fräsa under omrörning ett ögonblick.
- Tillsätt buljongen och kaffegrädden under ständig omrörning.
- Smaka av grundsåsen med salt och peppar.
- Hacka äggen och persiljan.
- Strax före servering blandar du ner ägg och persilja.
Servera torskryggen med äggsås potatis, nykokta ärtor och morötter.