Torskrygg med knaprigt bacon och nystekta kantareller


Vår ugnsbakade isländska torskrygg med fläsk, nyplockade kantareller och jordärtskocksmos gjorde stor succé.

För fyra personer gick det åt 800 gram färsk torskrygg, ett par-tre hekto färska kantareller, 1 kg jordärtskockor samt smör och en citron.

 Så här gör du

    1. Ugnsbaka den lättsaltade isländska fisken på en smord form i ugnen på 170 grader i ca 15 minuter.
    2. Skala, dela och koka jordärtskockerna i saltat vatten tills de är mjuka, ca tio minuter.
    3. Mosa skockorna, tillsätt 15 gram smör och ca 100 gram riven parmesanost.
    4. Salta och peppra. Rör om.
    5. Stek kantarellerna i smör och lite chilikrydda, om du gillar styrka. Salta och peppra.
    6. Stek fläsket, koka broccolin. Skira lite smör och droppa ner en färsk citron.
    7. Glöm inte bort torsken i ugnen, den får inte bli överstekt.
    8. Servera, strö över lite hackad bladpersilja och njut!!!