Vår ugnsbakade isländska torskrygg med fläsk, nyplockade kantareller och jordärtskocksmos gjorde stor succé.
För fyra personer gick det åt 800 gram färsk torskrygg, ett par-tre hekto färska kantareller, 1 kg jordärtskockor samt smör och en citron.
Så här gör du
- Ugnsbaka den lättsaltade isländska fisken på en smord form i ugnen på 170 grader i ca 15 minuter.
- Skala, dela och koka jordärtskockerna i saltat vatten tills de är mjuka, ca tio minuter.
- Mosa skockorna, tillsätt 15 gram smör och ca 100 gram riven parmesanost.
- Salta och peppra. Rör om.
- Stek kantarellerna i smör och lite chilikrydda, om du gillar styrka. Salta och peppra.
- Stek fläsket, koka broccolin. Skira lite smör och droppa ner en färsk citron.
- Glöm inte bort torsken i ugnen, den får inte bli överstekt.
- Servera, strö över lite hackad bladpersilja och njut!!!