Här delar vi med oss av ett fantastiskt gott torskryggrecept från duktige fiskkocken Pär Anders Bergsqvist.
Laga, ät och njut !
Torskrygg
4 bitar á 180 g
30 g salt
Så här gör du
- Rör ut saltet i 1 liter vatten och lägg i fisken.
- Låt den ligga i lagen i en timme så blir den lättrimmad och därmed fastare i konsistensen.
- Baka fisken på en smord form i ugnen på 170 grader i ca 15 minuter.
Tillbehör
400 g färska rödbetor150 g skalade räkor
100 g fetaost i grova skivor
1 knippe körvel
Charlottenlök
50 g hasselnötter / nötallergiker kan ta solroskärnor eller pumpafrön
- Rosta hasselnötterna i ugn på 225 grader i 5 minuter, skala och grovhacka nötterna.
- Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka, skala och skär upp dem i klyftor.
- Lägg upp på tallrikenmed övriga ingredienser och slå över vinägretten.
Charlottenlök och körvelvinägrett
3 charlottenlökar
1 dl vitninsvinäger
4 msk matolja
1 tsk hackad körvel
salt och peppar
- Finhacka charlottenlöken och koka den i vitvinsvinägern tills det nästan kokar torrt.
- Krydda med salt och peppar. Låt kallna, tillsätt sedan oljan och den hackade körveln.
Smaklig spis!