Torskrygg i ugn


Här delar vi med oss av ett fantastiskt gott torskryggrecept från duktige fiskkocken Pär Anders  Bergsqvist.
Laga, ät och njut !

Torskrygg
4 bitar á 180 g
30 g salt

Så här gör du

  1. Rör ut saltet i 1 liter vatten och lägg i fisken.
  2. Låt den ligga i lagen i en timme så blir den lättrimmad och därmed fastare i konsistensen.
  3. Baka fisken på en smord form i ugnen på 170 grader i ca 15 minuter.
Tillbehör
400 g färska rödbetor
150 g skalade räkor
100 g fetaost i grova skivor
1 knippe körvel
Charlottenlök
50 g hasselnötter / nötallergiker kan ta solroskärnor eller pumpafrön
  1. Rosta hasselnötterna  i ugn på 225 grader i 5 minuter, skala och grovhacka nötterna.
  2. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka, skala och skär upp dem i klyftor.
  3. Lägg upp på tallrikenmed övriga ingredienser och slå över vinägretten.

Charlottenlök och körvelvinägrett

3 charlottenlökar
1 dl vitninsvinäger
4 msk matolja
1 tsk hackad körvel
salt och peppar

  1. Finhacka charlottenlöken och koka den i vitvinsvinägern tills det nästan kokar torrt.
  2. Krydda med salt och peppar. Låt kallna, tillsätt sedan oljan och den hackade körveln.


Smaklig spis!