Kallrökt Glaciärröding med krämig äggröra


Ja, äggröra är väldigt gott. Går snabbt att laga till också. Här serverade vi den krämiga röran ihop vår superfina kallrökta glaciärröding som röks på Island enligt gamla traditioner. Strössla massor av smörgåskrasse och/eller gräslök över.

Life is good!

4 - 6 personer
2st  isländska kallrökta rödingfileér
10 st ägg
3 dl grädde
1 dl mjölk
salt och peppar

Ta ut rödingfilén ur kylen och låt den bli rumstempererad medan du förbereder och lagar till äggröran.

Så här gör du

  1. 

Vispa ihop alla ingredienser.
  2. 
Värm smeten på medelvärme i en kastrull eller stekpanna med lite smör. Rör hela tiden med en träsked tills det börjar stelna.
  3. Ta av kastrullen från värmen innan det stelnar helt.
Äggröran ska serveras krämig.
  4. Klipp gräslök eller smörgåskrasse över och servera tillsammans med tunna skivor av kallrökt röding och råriven rödbeta.